3 دسامبر, 2024
انواع جوش صورت

انواع جوش صورت، روش های درمان و پیشگیری

مدت زمان مطالعه : 7 دقیقه

جوش  زدن یک بیماری پوستی بسیار شایع است که در انواع مختلف غالبا در صورت، پیشانی، قفسه سینه، شانه ها و قسمت بالایی کمر دیده می شوند. دلایل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی، نوسانات هورمونی، استرس و اضطراب، قرار گرفتن در محیط بسیار مرطوب، استفاده از محصولات پوستی چرب یا نامرغوب و … باعث ایجاد جوش های مختلف و همین طور آکنه می شوند. مستعدترین سن جوش زدن را باید عنفوان جوانی و البته نوجوانی بدانیم؛ اما این عارضه پوستی می تواند در هر دوره سنی از زندگی با شدت و ضعف های گوناگون دیده شود.

جوش صورت چیست؟

جوش صورت یک عارضه پوستی شایع است که در میان نژادها و ملل مختلف دیده شده و نمی توان تقریبا هیچ نژادی را از آن مصون دانست. در این عارضه، پوست شما به وسیله ی مو، سبوم (یک ماده چرب)، باکتری ها و سلول های مرده پوست مسدود می شود. این مسدود شدن، موجب به وجود آمدن جوش های سرسیاه، جوش های سرسفید و سایر انواع جوش می شود.

اگر صورت شما نیز اغلب اوقات جوش می زند، خبر خوب این است که بسیاری از افراد دیگر در سراسر جهان نیز با چنین عارضه دست به گریبان بوده و شما تنها نیستید! جالب است بدانید که اکثر افراد حداقل در یک دوره از زندگی خود جوش های پوستی را تجربه می کنند.

اگر چه این بیماری پوستی معمولا نوجوانان و جوانان را تحت تغییرات هورمونی، درگیر می کند؛ اما بسیاری از افراد در سن 20 تا 30 سالگی و حتی بالاتر نیز تجربه جوش های مختلف را داشته و حتی در بزرگسالی به شکل جدی به آن دچار می شوند.

به نقل از webmd.com

علائم جوش

جوش ها معمولاً به اندازه نخود هستند، اما می توانند به اندازه یک توپ گلف رشد کنند. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تورم، قرمزی و درد
  • یک مرکز یا نوک سفید یا زرد
  • تراوش کردن یا پوسته شدن

جوش صورت

انواع جوش صورت

انواع جوش صورت را می توان به جوش های سرسیاه، سرسفید، زیرپوستی و جوانی تقسیم بندی کرد.

جوش سرسیاه

جوش های سرسیاه، به شکل نقاط تیره رنگ (شبیه به سیاه) روی پوست دیده شده و معمولا برجسته نیستند. در این مدل برجستگی هایی روی پوست باز می شود که پر از چربی اضافی و پوست مرده هستند. به نظر می رسد که این آلودگی ها در برجستگی پوست رسوب کرده، اما نقاط تیره رنگ در واقع ناشی از انعکاس نامنظم نور از فولیکول مسدود شده است. شما می توانید از روش از بین بردن جوش سرسیاه بینی با وازلین نیز برای رفع این جوش ها کمک بگیرید.

جوش سرسیاه

جوش زیرپوستی

این جوش ها معمولا در عمق پوست قرار گرفته و پوسته ضخیمی روی آن ها را پوشانده است که مانع می شود تا جوش به راحتی دیده شده و تنها با لمس آن، حجم چربی پنهان شده را متوجه خواهید شد. معمولا جوش های زیرپوستی مدت زمان طولانی تری ادامه دار بوده و درگیری شما با این مدل جوش ها، بیشتر خواهد بود.

جوش سرسفید

جوش های سرسفید، برآمدگی هایی هستند که توسط چربی و پوست مرده بسته باقی مانده و خود را به شکل یک نقطه سفید یا شیری رنگ روی پوست نشان می دهند. این نوع جوش ها سریع تر از انواع دیگر خود را نشان داده و بسیار زود نیز درمان و برطرف می شوند.

جوش سرسفید

جوش جوانی

جوش های جوانی اما معمولا با رنگ سرخ در مرکز خود دیده می شوند و مزمن نیز به نظر می رسند. به این شکل که با درمان چند جوش، چند عدد دیگر خود را نشان داده و گویا این فرآیند همچنان ادامه خواهد داشت.

تمام این جوش و آکنه ها، می توانند بر اعتماد به نفس افراد تاثیر گذاشته و حتی مناسبات اجتماعی آن ها را تضعیف کنند. از این روی لازم است که به خوبی دلایل شروع جوش زدن پوست خود را شناخته و از بیشتر شدن آن ها جلوگیری به عمل آورید. همین طور شما می توانید فرآیند درمانی پوست خود را بهبود بخشیده و دوره درمان را کوتاه تر سازید.

پاپول(جوش قرمز)

پس از بسته شدن منافذ پوست و شروع رشد و تکثیر باکتری‌ عامل ایجاد آکنه در آن منافذ، سیستم ایمنی بدن با فرستادن گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با عفونت واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه نواحی اطراف برآمدگی، ملتهب و قرمز می‌شود. این نوع عارضه پوستی، آکنه التهابی بوده که با جوش سر سفید و جوش سر سیاه متفاوت می باشد. در این نوع از آکنه، ناحیه اطراف برآمدگی با پوست قرمز رنگ و متورم مشخص می باشد.

دلایل جوش صورت

جوش و آکنه عمدتا یک بیماری هورمونی محسوب می شود که توسط هورمون های آندروژن ایجاد می گردد. این بیماری معمولا در سنین نوجوانی و جوانی فعال شده و حساسیت به این هورمون ها، همراه با باکتری های سطحی روی پوست و اسیدهای چرب درون غدد چربی، می تواند منجر به بروز جوش های مختلف شود.دلایل جوش صورت

از جمله دلایل ابتلا به جوش زدن را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • نوسان سطح هورمون در دوران قاعدگی زنان
  • دستکاری جوش های قبلی
  • استفاده از کلاه ایمنی یا کلاه ورزشی
  • آلودگی هوا
  • شرایط خاص جوی
  • رطوبت بالا
  • استفاده از لوسیون ها یا کرم های سنگین و چرب
  • کار و فعالیت در منطقه ای با میزان چربی بالا
  • استرس و ترشح هورمون کورتیزول

آیا شکلات باعث جوش زدن می شود؟

برخی مطالعات غذاها و رژیم های غذایی خاص را با آکنه مرتبط کرده اند. شیر بدون چرب، پروتئین آب پنیر و رژیم های غذایی با قند بالا ممکن است در بروز آکنه موثر باشند، اما شکلات ارتباط مستقیمی با جوش زدن ندارد.

چرا بسیاری از نوجوانان جوش می زنند؟

یکی از علل آکنه افزایش هورمون هایی به نام آندروژن (به ویژه تستوسترون) است که هم زنان و هم مردان تولید می کنند. لازم است بدانید که این هورمونها در دوران نوجوانی به اوج خود می رسند.

آیا برخی غذاها باعث جوش زدن می شوند؟

در بیشتر موارد، تغییرات هورمونی در بدن باعث ایجاد آکنه می شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد شیر بدون چربی، پروتئین آب پنیر و رژیم های غذایی سرشار از قند ممکن است باعث بروز آکنه و جوش شوند، اگرچه این مورد بحث برانگیز است.

جوش زدن نوجوانان

راه های از بین بردن جوش

با استفاده از روش های زیر می توان به از بین بردن جوش های صورت کمک کرد:

تغییر شیوه زندگی

اعتدال و نظم چیزهای خوبی هستند، اما همه نمی توانند هشت ساعت بخوابند، سه وعده غذایی سالم در روز بخورند و روزانه مقدار زیادی آب بنوشند. احتمالاً مفیدترین تغییر در شیوه زندگی این است که هرگز جوش ها را فشار ندهید. بازی با جوش ها مهم نیست که چقدر دقیق و تمیز باشد، تقریبا همیشه باعث می شود که برجستگی ها قرمزتر و برجسته تر بمانند. مردم اغلب از قرمزی به عنوان “زخم” یاد می کنند، اما خوشبختانه معمولاً دائمی نیست. این فقط علامتی است که اگر به آن کاری نداشته باشید، پس از مدتی رفع خواهد شد.

پاکسازی منافذ پوست

مراجعه گاه به گاه به متخصص زیبایی که متخصص در از بین بردن جوش های سر سیاه در صورت است، می تواند مفید باشد. همین طور پاکسازی منافذ پوست، کمک می کند تا جوش های کمتری را تجربه کنید.

استفاده از پاک کننده های ملایم

شستن یک یا دو بار در روز با مایع پاک کننده آرایش صورت ملایم و به کمک پد و پنبه آرایشی، پوست را تمیز نگه می دارد و حساسیت و تحریک را به حداقل می رساند. می توان از انواع اسکراب های ملایم، لایه بردارهای قوی و ماسک های ملایم استفاده کرد. این محصولات ممکن است حاوی اسید سالیسیلیک باشند که آن را به یک لایه بردار بسیار ملایم تبدیل می کند. این محصولات لایه بیرونی پوست را برداشته و در نتیجه منافذ را باز می کنند. محصولات حاوی گلیکولیک یا آلفا هیدروکسی اسیدها نیز لایه بردارهای ملایم پوست هستند.

نکته: رتینول نیز یک ماده موثر برای لایه برداری پوست است که البته نباید با داروی تجویز شده Retin-A اشتباه گرفته شود ، این مشتق از ویتامین A می تواند به افزایش لایه برداری پوست کمک کند.

از بین بردن جای جوش

کاهش باکتری ها

پاک کننده های ضد باکتری نیز فوق العاده موثر هستند. محبوب ترین ماده در پاک کننده های ضد باکتریایی بدون نسخه بنزوئیل پراکسید است. پاک کننده های ضد باکتری به شکل ژل، کرم و لوسیون هستند که روی ناحیه آسیب دیده اعمال می شوند. مواد فعال که باکتری های سطحی را از بین می برند شامل بنزوئیل پراکسید، گوگرد و رزورسینول هستند.

کاهش چربی اضافی پوست

هیچ کس نمی تواند غدد چربی را از تولید روغن باز دارد. حتی ایزوترتینوئین فقط برای مدتی غدد چربی را کند می کند و این غدد بعداً فعالیت عادی خود را از سر می گیرند. اما این امکان وجود دارد که چربی موجود در سطح پوست را از بین ببرید و ظاهر براق آن را کاهش دهید.

برای پاک کردن روغن از یک قابض/تونر ملایم استفاده کنید. محصولات حاوی اسید گلیکولیک یا یکی از اسیدهای آلفا هیدروکسی دیگر نیز با پاکسازی لایه سطحی پوست (لایه برداری) در پاکسازی پوست مفید هستند. به علاوه پدهای آنتی باکتریال حاوی بنزوئیل پراکسید فواید بیشتری برای از بین بردن روغن دارد.

سوالات متداول

  • چه چیزی برای جوش صورت خوب است؟

استفاده از شوینده های ملایم و کاهنده میزان چربی پوست، برای جوش های صورت مناسب بوده و زمینه جوش و آکنه را به حداقل می رسانند.

  • چگونه جوش های صورت را از بین ببریم؟

قطعا چلاندن و دستکاری جوش ها بدترین تصمیم خواهد بود، توصیه می شود که از شوینده های مناسب استفاده کرده و لایه بردارها را نیز امتحان کنید.

  • چگونه جای جوش را از بین ببریم؟

به مرور زمان جای جوش ها به صورت خود به خود از بین خواهند رفت؛ اما شما می توانید از محصولات بهداشتی و آرایشی نیز در این خصوص کمک بگیرید.

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *