14 نوامبر, 2024
روش درمان جوش زیرپوستی

روش درمان جوش زیرپوستی؛ عوامل، تشخیص و پیشگیری

مدت زمان مطالعه : 7 دقیقه

جوش های زیرپوستی از جدی ترین انواع جوش صورت و بدن به شمار می آیند. این جوش ها در عمق پوست شکل گرفته و معمولا ناشی از ترکیبی از باکتری، چربی و سلول های خشک پوست هستند. این ترکیب عفونی در منافذ پوست گیر کرده و موجب شکل گرفتن جوش زیرپوستی می شوند.

اگرچه ممکن است این نوع از جوش های پوستی در هر فردی دیده شوند، اما غالبا جوش های زیرپوستی در افراد با پوست چرب، شیوع بیشتری دارند. همچنین در نوجوانان، زنان و افراد مسن با عدم تعادل هورمونی شایع تر است.

در مقاله ای از سایت نکات کاربردی جهت انتخاب بهترین کرم آبرسان برای پوست چرب و جوش دار را برای شما شرح داده ایم.

معمولاً جوش های زیرپوستی با افزایش سن بهبود می یابند. با این حال، برجستگی های سرسخت و دردناک به خودی خود برطرف نمی شوند. اگر به نظر می رسد که پوست شما به سمت پذیرا شدن تعداد قابل توجه یا پرتکراری از جوش های زیرپوستی می رود، متخصص پوست بهترین راه دفاع شما خواهد بود. پزشکان و متخصصان پوست می توانند داروهای لازم را برای کمک به پیشگیری از شیوع این نوع جوش ها در پوست شما تجویز کنند.

برای آشنایی با نحوه تشخیص جوش های زیر پوستی و انتخاب گزینه های درمانی خود، به خواندن این مطلب ادامه دهید.

نحوه تشخیص جوش های زیرپوستیروش درمان جوش زیرپوستی

علاوه بر جدی بودن وضعیت جوش های زیرپوستی، متاسفانه باید باور کنیم که این نوع جوش ها هم به لحاظ اندازه و هم پایداری و بر جای گذاشتن آثار ناخوشایند، از برترین ها هستند. همچنین عمیق تر در داخل پوست نشانده شده و به همین دلیل اگر برخورد صحیح با آن ها را ندانید، احتمالا جای نامناسبی روی پوست شما باقی می گذارند.

برای تشخیص این نوع جوش های پوستی، به علائم زیر دقت کنید:

  • کیست بزرگ چرکی
  • برآمدگی سفید بزرگ
  • قرمزی
  • حساس یا دردناک شدن ناحیه در لمس

این نوع از جوش ها معمولا بیشتر اوقات روی صورت دیده می شوند، اما در بعضی افراد در قفسه سینه، گردن، پشت و بازوها نیز شیوع دارند. حتی ممکن است برخی این نوع جوش ها را در شانه ها و پشت گوش خود تجربه کنند.

چگونگی از بین بردن جوش سرسیاه بینی با وازلین نیز به طور جامع در یکی از مقالات سایت توضیح داده شده است.

گزینه های درمان

شما ممکن است برای درمان این نوع جوش ها هر یک از روش های زیر را انتخاب کنید. گاهی اوقات ساده ترین روش در زمانی کم پاسخ داده و گاهی مجبور خواهید بود که از چندین روش به طور همزمان یا در پی یکدیگر برای درمان جوش های زیرپوستی خود اقدام کنید. از جمله روش های درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده از صابون های ضدچربی و آنتی باکتریال
  2. لایه برداری پوست
  3. استفاده از کرم های پاکسازی پوست
  4. مصرف آنتی بیوتیک
  5. مراجعه به متخصص پوست

اگر جوش های زیرپوستی ناحیه وسیعی از پوست شما را پوشانده باشند، ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی موثر واقع شوند، اما لازم است که پیش از مصرف هر گونه دارو حتما با پزشک متخصص مشورت داشته باشید مصرف آنتی بیوتیک ممکن است با کاهش باکتری ها و التهاب که می تواند در تشکیل جوش ها نقش داشته باشند، به درمان کمک کند. با این حال، آنتی بیوتیک ها چربی اضافی و سلول های مرده پوست را تسکین نمی دهند.

علل ابتلا به جوش های زیر پوستی

پزشکان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث ایجاد جوش های زیرپوستی می شود، اما هورمون هایی به نام آندروژن نقش قابل توجهی در این زمینه دارند. وقتی نوجوان هستید، سطح آندروژن شما بالا می رود. این منجر به تغییراتی در پوست شما می شود که می تواند منجر به مسدود شدن منافذ و آکنه شود.

موارد دیگری که می توانند باعث شکل گرفتن جوش های زیرپوستی شوند عبارتند از:

  • چرخه قاعدگی یک زن
  • بارداری
  • یائسگی
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • داروهای خاص
  • برخی از محصولات پوستی
  • لباس خیلی تنگ
  • رطوبت زیاد یا تعریق

عوامل خطر جوش های زیرپوستی

به احتمال زیاد در نوجوانی یا اوایل 20 سالگی دچار جوش های زیرپوستی  می شوید. اما ممکن است برای کودکان 8 ساله یا بزرگسالان 50 ساله نیز چنین عارضه ای اتفاق بیفتد. صورت، قفسه سینه، کمر، بالای بازوها یا شانه های شما می توانند تحت تأثیر این بیماری یا بهتر بگوییم عارضه پوستی قرار گیرند.

درمان های خانگی جوش های زیرپوستی

یک جوش ساده زیرپوستی را می توان در خانه درمان کرد و خبر خوب این است که این دسته از جوش ها اغلب خود به خود ناپدید می شوند.

علاوه بر این طیف وسیعی از داروهای خانگی وجود دارد که می توانند روند بهبود را تسریع کنند، از جمله:

هرگز جوش های زیرپوستی را فشار ندهید

جوش های زیرپوستی معمولاً در نزدیکی سطح پوست قرار نگرفته اند، به این معنی که نمی توان آنها را مانند جوش های سرسیاه به راحتی از بین برد.

در واقع دستکاری کردن این جوش ها، بدتر باعث می شود که ظاهر بدی پیدا کرده و احتمالا حتی باید انتظار داشته باشید که جای جوش نیز روی صورت شما باقی بماند.

فشردن جوش های زیرپوستی همچنین باعث می شود محتویات جوش – ترکیبی از روغن، سلول های مرده پوست و باکتری ها – به عمق پوست وارد شوند. این می تواند منجر به افزایش التهاب شود.

جوش زیر پوستی زیر چشم

از کمپرس گرم استفاده کنید

استفاده از کمپرس گرم می تواند به درمان جوش های زیرپوستی کمک کند. گرما می تواند منافذ را باز کند که ممکن است جوش را به سطح پوست نزدیک کرده و سر ایجاد کند. گرمای ناشی از کمپرس نیز می تواند به تسکین درد کمک کند.

برای درمان جوش زیرپوستی با کمپرس گرم ، باید:

  • کمپرس گرم ایجاد کنید. یک دستمال تمیز را در آب داغ خیس کنید، اما خیلی داغ نباشد.
  • کمپرس گرم را اعمال کنید. کمپرس گرم را روی جوش زیرپوستی به مدت 10 تا 15 دقیقه نگه دارید. این کار را سه تا چهار بار در روز تکرار کنید تا جوش زیر پوستی به سر برسد و چرک را آزاد کند.
  • ناحیه آسیب دیده را تمیز نگه دارید. مطمئن شوید که اطراف جوش تمیز است و از دست زدن به آن خودداری کنید. تا زمان التیام جوش از آرایش کردن خودداری کنید.

روغن درخت چای را امتحان کنید

روغن درخت چای به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتریایی، جزء متداول ترین محصولات در درمان جوش های زیرپوستی محسوب می شود.

روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی است که ممکن است باکتری های ایجاد کننده جوش های زیرپوستی را از بین ببرد.

مطالعه دیگری نشان داد که روغن درخت چای به طور قابل توجهی هنگامی که دو بار در روز به مدت 12 هفته روی صورت از آن استفاده شود، موجب درمان جوش های زیرپوستی خواهد شد.

درد را با یخ تسکین دهید

کیسه یخ می تواند برای کاهش قرمزی، التهاب و تورم پس از تخلیه جوش مفید باشد.

برای استفاده از یخ برای کاهش تورم و قرمزی، باید:

  • از شستشوی ملایم صورت و آب گرم استفاده کنید و محل را با یک حوله تمیز خشک کنید.
  • تکه های یخ را داخل کیسه پلاستیکی یا حوله تمیز قرار دهید.
  • کیسه یخ را به مدت 5 دقیقه در ناحیه آسیب دیده نگه داری ، 5 دقیقه بردارید و 5 دقیقه دیگر جایگزین کنید.
  • برنامه استفاده از یخ را سه تا چهار بار در روز تکرار کنید.

جوش زیر پوستی

جلوگیری از جوش های زیرپوستی

شستن مرتب روبالشی از تجمع باکتری و انتقال آن بر روی پوست در هنگام خواب جلوگیری می کند. برای کاهش احتمال ایجاد جوش های زیرپوستی، می توانید از تکنیک های زیر کمک بگیرید:

فقط دوبار در روز یا در صورت عرق کردن صورت را بشویید. پوست هایی که مستعد ایجاد جوش های زیرپوستی هستند، اگر بیشتر تمیز شوند، تحریک می شوند. بنابراین شستشوی بیش از اندازه صورت نیز علی رغم تصور عده ای، خود باعث استعداد پوست برای جوش زدن خواهد شد.

از مالیدن پوست صورت خودداری کنید

بعضی از افراد عادت اشتباهی دارند که مرتب به پوست صورت خود دسته زده و پیوسته این لمس را تکرار می کنند. این کار باعث تحریک پوستی و بروز احتمال بیشتر جوش زدن خواهد شد.

به یاد داشته باشید که حتما مرتباً روبالشی ها و سایر وسایلی را که به صورت لمس می کنند بشویید. سلول های مرده و باکتری های پوست می توانند روی پارچه ها جمع شوند و منافذ را مسدود کنند.

نکات کلی مراقبت از پوستمراقبت از پوست

مراقبت از پوست بهترین راه برای جلوگیری از بروز جوش های زیرپوستی و سایر انواع جوش ها است.

برای این منظور نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • روزی یکبار در ساعات عصر، پوست صورت و گردن خود را به خوبی بشویید. از پاک کننده ای استفاده کنید که آلودگی ها و چربی اضافی را از بین می برد، اما پوست شما پس از استفاده از آن بیش از حد خشن یا خشک نمی شود. اسکراب می تواند جوش های التهابی موجود را تحریک کرده و آن ها را بدتر کند.
  • محصولات آرایشی را که دارای برچسب “noncomedogenic” و “free-oil” هستند انتخاب کنید. به این شکل کمتر احتمال دارد که منافذ پوست شما مسدود شوند.
  • هرگز با آرایش به رختخواب نروید.
  • هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. این به جلوگیری از آفتاب سوختگی که ممکن است شما در معرض نور خورشید دریافت کنید و همچنین جلوگیری از سرطان پوست، کمک می کند. برای جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست، یک کرم ضد آفتاب بدون روغن بخرید.

برخی از تغییرات شیوه زندگی زیر نیز می تواند بر سلامت کلی پوست شما تأثیر بگذارد و از ایجاد جوش های زیرپوستی و انواع دیگر جوش ها جلوگیری کند:

  • سعی کنید راه هایی برای کاهش استرس های غیر ضروری در زندگی خود بیابید. استرس با بروز جوش ارتباط دارد.
  • از خوردن غذاهایی که سطح قند خون بالایی دارند خودداری کنید. این ها شامل نان های سفید، ماکارونی و برنج و همچنین غذاهای شیرین است.
  • بعد از ورزش صورت و بدن خود را بشویید تا روغن و باکتری ها از بین بروند.
Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *