3 January, 2025
کلوزت روم

کلوزت روم چیست؟

مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه

احتمالاً این روزها واژه کلوزت روم به گوش شما هم خورده است. یک اتاق باکمدهای جادار مخصوص نگهداری از کیف و کفش و لباس. اما کلوزت روم چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ در این پست از مجله اینترنتی پاساژ میخواهیم کلوزت روم و استانداردهای طراحی آن را باهم مرور کنیم. تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.

جایگاه ویژه کلوزت روم در خانه های مدرن

در سال های اخیر هنگام طراحی خانه‌، فضاهایی مختص هر فعالیت در نظر گرفته شده تا با ذخیره‌سازی اصولی‌تر وسایل و نظم‌دهی به آن‌ها، آسایش و راحتی ساکنان خانه بیشتر فراهم شود. یکی از این فضاها کلوزت روم، واک‌این کلوزت یا اتاق‌ کمدی است.

از نظر لغوی، واک‌این کلوزت یعنی کمدی که در آن امکان راه رفتن وجود داشته باشد. اما به طور کلی به اتاقی گفته می‌شود که برای نگهداری لباس‌، کفش‌، کیف‌، زیورآلات و هر آنچه در رابطه با پوشش است، استفاده می‌شود.

واک این کلوزت

 این اتاق دارای کمدهای دیواری بزرگ، دراور، آینه، و قفسه‌هایی برای ذخیره‌سازی و نظم دهی به وسایل است. از دیگر ویژگی های این اتاق این است که امکان انتخاب، تعویض و چک کردن لباس در آن ‌وجود دارد.

کلوزت‌روم با تفکیک انواع وسایل، لباس‌، کیف و کفش، کمک شایانی به استفاده مفید و بهینه از فضا می‌کند و جلوه خاص و زیبایی به اتاق می‌بخشد. در بسیاری از واک‌این کلوزت‌ها میز توالت یا فضایی برای آرایش در نظر گرفته می‌شود. این اتاق معمولا در کنار یا نزدیکی اتاق خواب قرار دارد.

مزایای واک‌این کلوزت یا کلوزت روم

وجود کلوزت روم در خانه با مزایای ویژه ای همراه است. یکی از این مزایا وجود تعداد زیادی کمد برای سازماندهی به لباس و کیف و کفش اعضای خانواده است. علاوه بر این یکجا بودنِ همه لباس ها، در هنگام ست کردن لباس و کیف و کفش بسیار کمک کننده است.

همچنین، اتاق خواب را از داشتن کمد دیواری و کمد لباس بی نیاز میکند. به این ترتیب از فضای اتاق خواب میتوان برای دکوراسیون به شکل بهتری استفاده کرد.

همانطور که اشاره شد، از کلوزت روم علاوه بر نگهداری لباس ها، به عنوان رختکن تعویض لباس و فضایی برای اتو کردن، پوشیدن لباس هم استفاده میشود. این یعنی داشتن یک اتاق با چند کاربری متفاوت.

نکاتی برای طراحی کلوزت روم استاندارد

برای طراحی یک کلوزت روم اصولی، باید استانداردهای طراحی این فضا را بدانید. در این قسمت میخواهیم شما را با اصول طراحی کلوزت روم یا اتاق کمدی را برای شما توضیح بدهیم.

فضای موردنیاز برای کلوزت روم

قبل از شروع پروژه‌ طراحی کلوزت روم، باید دقیقاً بدانید که به چه نوع کمدی با چه ابعاد و چند تا نیاز دارید و سپس بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

به عبارت دیگر باید دقیقا بدانید که چه چیزهایی را قرار است در کمدها جای دهید و از این اتاق برای چه منظوری می‌خواهید استفاده کنید.

پس لازم است در ابتدا فضای خانه خود را بررسی کنید. در صورتی که میتوانید یک اتاق را به طور کامل به طراحی کلوزت روم اختصاص دهید، آن را در برنامه خود قرار دهید.

فضای مورد نیاز برای کلوزت روم

در غیر این صورت اگر فضای کافی ندارید و با ساخت کلوزت روم ممکن است اتاق خواب شما تنگ و کوچک شود و عملا در استفاده با مشکل مواجه شود. در این صورت به ساخت یک کمد دیواری یا کمد توکار در داخل اتاق خواب بسنده کنید.

 به طور کلی ابعاد یک کلوزت روم به میزان فضای خانه بستگی دارد. اگر فضای بزرگی دارید و وسایلتان زیاد است، اتاق بزرگتری در نظر بگیرید. دور تا دور کلوزت روم را می‌توان کمد، قفسه یا آویزهای لباس با اندازه‌های مختلف قرار داد و از وسط فضای اتاق با قرار دادن جزیره، برای پوشیدن لباس استفاده کرد.

وسایل داخل کلوزت روم

وسایل داخل کلوزت روم

لیستی از وسایلی که قرار است در کلوزت روم نگهداری شوند، تهیه کنید. با استفاده از این لیست می‌توانید طراحی بهتر و مفیدتری انجام دهید.

مثلا اگر می‌خواهید کفش‌های خود را در این اتاق نگه دارید، به یک کمد مخصوص کفش احتیاج دارید.

یا اگر می‌خواهید جوراب، دستکش، ساعت یا سایر لوازم جانبی خود را ذخیره کنید، می‌توانید کشوهای خاصی را در کمدهای این اتاق تعبیه کنید.

همچنین برای نگهداری از اکسسوری ها لازم است فضاهای بخصوصی در نظر گرفته شود.

این که چه وسایلی را میخواهید در اتاق کمد نگهدارید، به اعضای خانواده و تعداد کیف و کفش و لباس و اکسسوری های آنها نیز بستگی دارد. پس در هنگام تصمیم گیری در مورد وسایلی که قرار است در کلوزت روم باشند، بهتر است با اعضای خانواده مشورت کنید.

طراحی کمدهای کلوزت روم

مرحله بعدی چگونگی طراحی کمدها است. می‌توان برای این منظور از یک طراح دکوراسیون داخلی کمک گرفت. مثلا تصمیم‌گیری در مورد بسته بودن یا باز بودن درب کمدها یا نوع درب آنها که به صورت ثابت باشد یا ریلی یا چرخشی.

در چند سال اخیر انواع و اقسام سبک‌های کمد برای نگهداری وسایل در بازار عرضه شده است. کمددیواری، کمد توکار و کمد ایستاده نمونه هایی از مدل های پر تعداد ابزار جمع آوری و نظرم دهی به وسایل هستند. بسته به نیاز و فضایی که دارید، می‌توانید نوع کمد را برای کلوزت روم انتخاب کنید.

فضای داخلی کلوزت روم

کمدها با توجه نوع درب به دو دسته‌ تقسیم می‌شوند:

  • کمد با درب لولایی

این نوع کمدها معمولا یک ضلع اتاق را از زمین تا سقف در برمی‌گیرند، مناسب برای جا دادن رخت‌خواب، آویزان کردن لباس، جا دادن وسایل بزرگی مانند چمدان است. درب آن‌ها عمودی به جلو باز می‌شود و به فضایی برای باز و بسته شدن درب نیاز دارند، که مشکل استفاده از این کمدها در خانه‌های کوچک است. اما از طرفی این کمدها ساده و مقرون به صرفه هستند.

  • کمد با درب ریلی

اگر دوست دارید، کمد در عین شیک بودن، طرحی ساده و مدرن داشته باشد، جمع‌وجور باشد و همچنین طبقه‌بندی داخل کمد، فضای کافی برای جادادن لباس‌ها و وسایل داشته باشد؛ کمدهای ریلی یا کشویی بهترین انتخاب است. این کمدها به جای لولا به وسیله‌ی ریل باز و بسته می‌شوند. به ‌همین خاطر‌ موقع باز کردن درها فضایی را اشغال نمی‌کنند.

کمدهای کلوزت روم

اگر اتاقتان کوچک است یا دوست دارید فضای پرنوری داشته باشید، بهتر است از کمدهای آینه‌دار استفاده کنید. این کمدها هم اتاق را بزرگ‌تر جلوه می‌دهند و هم با انعکاس نور، فضا را روشن‌تر و دلبازتر می‌کنند.

گذشته از نوع درب، کمدهایی که برای کلوزت روم استفاده می‌شوند، کمدهای چندمنظوره هستند. یعنی علاوه بر فضای آویزان کردن لباس، قفسه‌بندی شده و دارای کشو هستند. در این کمدها هرگونه وسیله‌‎ای از جمله، لباس، کفش و کیف، زیورآلات و …را می‌توان در جای مناسب قرار داد.

کمدهای واک‌این کلوزت را بسته به سلیقه و بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید، می‌توانید با متریال‌های ام‌دی‌اف، چوب، هایگلاس‌های براق، ممبران‌های روکش وکیوم و رنگ‌های پولیشی و پلی‌استر انتخاب کنید. این نکته را نباید فراموش کنید که هارمونی و سازگاری با کلیات دکوراسیون منزل را بهتر است رعایت کنید.

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *